Make your own free website on Tripod.com

 

WAT KAN MEN ZIEN OP DE DAG VAN DE AQUARIAAN ??

De behuizing van vissen en planten. Informatie omtrent biotoopnabootsing en opbouw. Er worden doorlopend demonstraties gegeven over het snijden en verlijmen van glas tot een gebruiksklaar aquarium. (foto)

Water is het essentieel leefmilieu van onze vissen. Zonder kennis van enkele elementaire begrippen kan de aquariaan heel wat tegenslagen oplopen, vandaar dat ook rond dit thema informatie verstrekt wordt.

Een meegebracht staaltje aquariumwater wordt ter plaatse ontleed en onderzocht op hardheid, zuurgraad. (foto)

Water vervuilt en moet dus geconditioneerd worden om als leefmilieu voor de dieren te kunnen dienen. Diverse filtermethodes worden toegelicht, gaande van het mechanisch filter in al zijn aspecten tot het biologisch filter dat gebruik maakt van de werking der bacteriën voor het in stand houden van de waterkwaliteit. (foto)

Zonder licht is slechts weinig leven mogelijk. Hoe dit licht moet aangewend worden op het aquarium wordt door deskundigen uitgelegd. De moderne technieken hebben ook in de aquaristiek hun intrede CO2, Ozon, enz.  ( foto)

Binnen de liefhebberij heeft de tuinvijver zijn plaats verovert. De aanleg ervan maar vooral het plezier die de aquariaan kan beleven aan een "natuurlijk biotoopje in de tuin" spreek velen aan. Op de dag van de aquariaan wordt daar zeker de nodige aandacht aan geschonken. ( foto's Vijver Cultureel Centrum "de Brouckère"  Foto 1, 2, 3 )

Met een zeer representatieve stand wordt aangetoond welke facetten de belangrijkste rol spelen bij de kweek van vissen. ( foto kweekstand) Hoe het jongbroed opkweken, ( foto Artemia-incubator ) welk voedsel,( foto voedseldieren) hoe voederen, enz. zijn zaken die deskundig uitgelegd worden. 

Hoe een rifaquarium tot stand komt, onderhouden en gefilterd wordt, wordt uiteengezet ter plaatse met behulp van recente videobeelden van eigen leden.

Velen zijn gefascineerd door de mysterieuze wereld van het terrarium. Slechts een zeer goed geïnformeerd liefhebber is in staat dergelijke dieren optimaal te verzorgen. De technische hulpmiddelen van heden maken het mogelijk alle aandacht naar de dieren te laten uit gaan. Een optimale kweek van voedseldieren is hier noodzakelijk. Entporties voor het opstarten van een eigen voedselkweek voor zowel de nakweek van aquarium- als terrariumdieren, zullen eveneens beschikbaar zijn.

Zeer belangrijke items voor een jarenlang plezier aan het aquarium of terrarium. Daarom wordt een ruim assortiment gespecialiseerde literatuur voorgesteld. De BBAT boekendienst en de dienst buitenlandse tijdschriften zal aanwezig zijn. U verneemt er ook alles over het verenigingsleven rond de hobby. Wat hun doelstelling is en waar je terecht kunt met je problemen.

Alle deelnemende aquariumverenigingen brengen hun beste kunnen in een aangepaste tentoonstelling. ( foto)
Er is ook een thematische tentoonstelling: HET AQUARIUM IN DE WOONKAMER ( foto)

Je vind er tussen de vele vivaria beslist één goed idee die je thuis ook kan toepassen! ( foto)

Met de logistieke steun van de vakhandel uit de provincie wordt een beeld gegeven van de modernste aquariumtechnieken. Zelfs op dit terrein heeft de computertechniek reeds zijn intrede gedaan.

 

Cultureel Centrum
CC. "de Brouckère"
te TORHOUT

DAG VAN DE AQUARIAAN

7 - 8 september 2002

Maak er een uitstap van.

 

Bekijk ons Panorama-aquarium.

 

Begin "DAG V/D AQUARIAAN"
Waarom een "DAG V/D AQUARIAAN"?
Practische informatie: "DAG V/D AQUARIAAN"

Bezoek onze bladzijden
"JEUGD & AQUARISTIEK"

 

BEZOEK OOK HET FOTOALBUM VAN ONS VOORBIJE  - "OPEN VIJVER WEEKEND" -